7 dingen die je moet weten over haartransplantatie

Before and after results after hair transplantation in women

Net als andere plastische operaties, moet haartransplantatie individueel worden gepland. De haartransplantatieplanning wordt specifiek op de patiënt afgestemd. Er zijn een paar belangrijke punten om te overwegen: Het eerste dat u moet doen bij haartransplantatie is het bepalen van de haarlijn of het gebied waar de grafts zullen worden geplaatst. Natuurlijk speelt ook de methode van het gebruik van grafts een grote rol. Het is belangrijk om de juiste techniek te kiezen om de hoogst mogelijke haardichtheid te garanderen. Het doel bij haartransplantatie moet altijd natuurlijkheid zijn. Bij haartransplantatie moet rekening worden gehouden met enkele criteria.

 

Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie kunt u eenvoudig en succesvol uw oude uiterlijk terugkrijgen. Helaas is er geen succesvolle en blijvende behandeling voor haaruitval. Alleen haartransplantatie is een oplossing voor kaalheid. In onze blog vertellen we je 7 dingen die je moet weten over haartransplantatie:

Haartransplantatie is niet alleen voor mannen!

 

Haartransplantatie trekt meestal mannen aan die last hebben van erfelijke haaruitval. Het aantal vrouwelijke patiënten is de afgelopen jaren echter toegenomen. Veel vrouwelijke cliënten worden geholpen bij het verminderen van hun voorhoofd met haarlijnvermindering.

 

Niet alle cliënten met haaruitval komen potentieel in aanmerking voor een haartransplantatie.

 

Hoewel haartransplantatie veel patiënten helpt, is helaas niet iedereen er geschikt voor. Hier zijn enkele factoren erg belangrijk om een ​​succesvolle haartransplantatie te hebben. Ten eerste is het belangrijkste dat er voldoende haar in het donorgebied, de achterkant van het hoofd, is om het te krijgen. Natuurlijk heeft de mate van haaruitval ook invloed op het succes van haartransplantatie.

 

De oorzaak van haaruitval is ook erg belangrijk: patiënten met genetisch haarverlies zijn meestal geschikt voor haartransplantatie. Ook klanten die last hebben van haaruitval door de toename van het testosteronhormoon zijn geschikt voor haartransplantatie. Het wordt nog moeilijker als alleen het donorgebied niet voldoende is. Hier is de technologie zo geavanceerd dat ook haren van andere delen van het lichaam verwijderd kunnen worden. Meestal is het baardgebied na de nek geschikt als donorgebied. Als een traditionele donorsite niet mogelijk is, kunt u het beste advies inwinnen over welke site voor u geschikt is.

 

2 manieren om grafts te verwijderen zonder ze te beschadigen

 

Het doel van haartransplantatie is om een ​​dicht, natuurlijk resultaat en een onberispelijk ogend donorgebied te krijgen, ongeacht de gebruikte techniek. Technieken bij haartransplantatie verschillen van het nemen en transplanteren van grafts. Welke techniek ook wordt gekozen, alle haartransplantaties worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

 

Er zijn 2 technieken voor extractie: de eerste en de laatste techniek is FUE (Follicular Unit Extraction), dit is een fijne micromotor uitgerust met een pentype-instrument. Dit gereedschap heeft een zeer dunne, holle naald aan het puntige uiteinde. Dit zorgt ervoor dat het haar voorzichtig wordt verwijderd zonder het donorgebied te beschadigen en geen littekens achter te laten.

 

De tweede techniek genaamd FUT (Follicular Unit Transfer), ook bekend als de striptechniek, is een chirurgische ingreep. Bij deze procedure wordt ongeveer 4-5 cm huid van de achterkant van het hoofd van het ene oor naar het andere gesneden. De grafts worden vervolgens teruggeknipt in individuele grafts.

Deze technologie is verouderd en wordt niet meer gebruikt. Nadelen zijn dat er een groot litteken op de achterkant van het hoofd zit en de grafts sneller beschadigd raken omdat de grafts stuk voor stuk moeten worden afgeknipt. Ook het aantal grafts is lager. Het voordeel van de FUE-techniek is dat de grafts één voor één worden verwijderd. Met deze techniek blijven er maar heel weinig littekens over. Ook kunnen in één homogene extractie 4000 grafts worden verwijderd.

Het proces kan tot 8 uur duren!

Patiënten dienen zich ervan bewust te zijn dat haartransplantatie tot 8 uur kan duren. De patiënt moet bereid zijn de hele dag in de kliniek door te brengen. Meestal wordt plaatselijke verdoving gebruikt. Hierdoor kan de patiënt direct na de haartransplantatie opstaan ​​en zonder begeleiding de kliniek verlaten. In sommige bijzondere gevallen worden patiënten onder verdoving in slaap gebracht, bijvoorbeeld als de patiënt bang is voor plaatselijke verdoving. Na de sedatieslaap heeft de patiënt een begeleider nodig om de kliniek te verlaten. Afhankelijk van de techniek, zoals de DHI-techniek, kan haartransplantatie zelfs zonder scheren worden gedaan. De techniek en de beslissing of de haartransplantatie geschoren of ongeschoren wordt, moet voor elk individu individueel worden bepaald. De behoeften en wensen van de patiënt staan ​​altijd voorop.

 

Met de juiste keuze van de chirurg zal het resultaat natuurlijk zijn.

 

Veel potentiële patiënten zijn onzeker over de uitkomst van haartransplantatie. Het is belangrijk op te merken dat hier een professionele arts is gekozen. Uiteraard moet de arts voldoende ervaring hebben om een ​​succesvolle haartransplantatie uit te voeren. Behandelingen krijgen van een betrouwbare en ervaren arts kan het resultaat zo natuurlijk mogelijk maken. In principe kan elke chirurgische arts een haartransplantatie uitvoeren. Het belangrijkste is echter dat de chirurg voldoende kennis heeft over haartransplantatie en uiteraard voldoende ervaring heeft. Patiënten kunnen variëren afhankelijk van haarkleur, haarstructuur, haardichtheid en verlies. Bovendien is de richting van de haargroei voor elke patiënt individueel. Daarom moet alles afhangen van de patiënt en moet de operator voldoende ervaring hebben op alle gebieden van haartransplantatie.

 

De nachtmerrie van elke patiënt: shockverlies van getransplanteerd haar

 

Zoals onze titel aangeeft, is shock na haartransplantatie de grootste nachtmerrie van patiënten die haaruitval ervaren. Maar er is een heel eenvoudige verklaring voor deze schokkende mislukking, die heel natuurlijk is. Haar heeft een specifieke groei- of verliescyclus. Nadat de grafts zijn verwijderd, wordt het haar opnieuw gestart. Zo ervaren patiënten haaruitval. Zelfs een schok mislukking. Veel patiënten zijn bang voor haaruitval, wat eigenlijk een voorgeschreven en normaal onderdeel van het proces is. In de regel is de haarverliesfase tot 4 maanden na de haartransplantatie voltooid. Na de herfstfase begint je haar na 5 maanden weer te groeien. Het uiteindelijke resultaat kan tot 12 maanden na de haartransplantatie duren.

 

Wenkbrauwen en baarden kunnen ook met succes worden ingeplant

 

Veel klanten weten niet eens dat baard- en wenkbrauwtransplantatie ook mogelijk is. De eerste stap is altijd hetzelfde. Haar wordt uit het donorgebied gehaald, dat is de achterkant van het hoofd. Vervolgens worden, afhankelijk van de techniek, ofwel de kanalen geopend met de saffiertechniek of worden de kanalen tegelijkertijd geopend en geïmplanteerd met de DHI-techniek. Het is belangrijk om te noteren wat de patiënt wil? Welke factoren zijn er? En wat levert meer voordelen op voor de patiënt? Deze vragen moeten voor elke patiënt afzonderlijk worden opgesteld.

 

Adonis Med.

Voor een haartransplantatie kunt u direct bij ons terecht.